"Het lichaam liegt nooit!"

Door middel van voetreflexologie 'luisteren' naar de taal van het lichaam.

de Pamperij

Pure voetreflexologie

Voetreflexologie

Voetreflexologie, wat is dat eigenlijk?

Het is iedere keer weer bijzonder wat de massage met een mens doet. De voeten vertellen mij het verhaal van het lichaam. De beleving van een voetreflexmassage van de Pamperij is voor iedereen weer anders. De een ervaart een diepe meditatieve ontspanning, de ander ziet kleuren of beelden. Weer een ander laat zijn emoties stromen. Uiteindelijk volgt een innerlijke rust en diepe ontspanning waarna het zelfgenezend vermogen zijn werk kan gaan doen.

Zo werkt het

Voetreflexmassage heeft een weldadige en ontspannen uitwerking en is een veilige, neutrale methode. Hoe het precies werkt? In het kort: onverwerkte emoties kunnen zich vastzetten en tot uiting komen via lichamelijke klachten. Dit levert stress op en het kost dan ook veel inspanning om emoties te onderdrukken. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de energie-reflecterende punten van de voeten. De helende energetische massage zorgt ervoor dat afvalstoffen verdeeld en afgevoerd worden en levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging komen. Ik treedt niet op als genezer, maar stimuleer met de voetreflexologie het zelfgenezend vermogen van de cliënt en bevorder de werking van het immuunsysteem. Dat mijn massage een diepe werking kan hebben op het lichaam uit zich soms door verrassende reacties. Dit verschilt per persoon. De ene mens ziet kleuren, een ander ervaart dit als een bijzondere reis. Dit is van te voren niet te voorspellen.

Niet alleen afvalstoffen worden afgevoerd. Ook emoties en geestelijke spanningen worden verwerkt en losgelaten. Dit kan zich uiten in schokken, trillingen of kramp. Ook kan men na de massage andere vormen van loslaten ervaren, zoals zweten, sterk ruikende urine, last van druk op de borst, hartkloppingen, huilen (‘huilen schoont je hart’) of diarree. Allemaal volkomen normale bijwerkingen die volgen op het loslaten van geestelijke spanningen.

Voor wie?
Voetreflexmassage is geschikt voor iedereen. Ook kinderen hebben er baat bij. Boek eens een behandeling en ervaar wat het met je doet!

Voetreflexologie kan onder andere ingezet worden bij:

Depressiviteit

Preventie ter voorkoming van ziekte of burn-out

Bij klachten als gevolg van COVID-19

Rouwverwerking

Vrouwen afkomstig uit een narcistische relatie

Stressklachten

Burn-outklachten

De ziekte van Alzheimer en Parkinson

Autisme

Hooggevoeligheid (HSP)

Angst (PTTS)

Zwangerschap

Pijnlijke voeten en gewrichten

Eetstoornis

Diverse lichamelijke klachten

Voetreflexmassage is geen vervanging van een reguliere behandeling.